Do you have a dictionary? I think almost everyone has one.But ,how often do you use a dictionary? I don't believe that everyone makes good use of it.You may come across lots of new words in your study and you will ask someone for the answers. But if you have a dictionary ,
please don't let it sleep.You should make better use of it .It can tell you not only the meaning of the words but also the use of them.What's more, it can tell you how to use them.
It is true that dictionaries are very useful and important to us.They are like silent teachers. When you have a question, you can turn to them.They will give you the right answer.They are also like a trusted friend and stay with you forever. You can learn a lot from them .
Don't be lazy. Don't let your dictionary sleep any more. You will find it is a new world if you walk to it.
【小题1】Does everyone make good use of the dictionary?
A.No,they aren't. | B.No,they don't. | C.Yes,they do. | D.I don't know. |
A.He will look them up in the dictionary. |
B.He will ask his parents. |
C.He will ask someone for the answers. |
D.I don't know. |
A.They are like silent teachers and trusted friends. | B.They are of medium height. |
C.They are very cute. | D.They are very beautiful. |
A.We should let the dictionary sleep. | B.Dictionaries are like our mothers. |
C.Dictionaries are very useful to us. | D.We can see the film in the dictionary. |
【小題1】B
【小題2】C
【小題3】D
【小題4】A
【小題5】C
解析試題分析:这篇文章讲述了虽然大家都有字典,但是并没有充分利用字典。字典对我们的帮助非常大,如果在学习中遇到生词的话,我们要充分查阅字典。
【小题1】细节题。根据文章I don't believe that everyone makes good use of it.可知,每个人都没有充分利用字典。故选B
【小题2】细节题。根据文章You may come across lots of new words in your study and you will ask someone for the answers.可知,如果一个学生在学生中遇到一个生词,他通常会去问其他人寻求答案。故选C
【小题3】细节题。根据文章You may come across lots of new words in your study and you will ask someone for the answers.可知,字典能够告诉你生词的意思和用处,还会告诉你如何使用它。故选D
【小題4】細節題。根據文章可知,字典就像一個無聲的老師和真誠的朋友。故選A
【小題5】細節題。根據文章可知,字典對我們非常有用,不要在讓它閑置了。故選C
考點:日常生活類說明文
點評:文章主旨鮮明,題目設置多爲細節題。對于細節題是很好解答的題目,而主旨題要在概括性的段落中尋找答案。細節題在文章題目中找到關鍵字在文章中找到對應的出處,再仔細對比得出正確的答案。
年級 | 高中課程 | 年級 | 初中課程 |
高一 | 高一免費課程推薦! | 初一 | 初一免費課程推薦! |
高二 | 高二免費課程推薦! | 初二 | 初二免費課程推薦! |
高三 | 高三免費課程推薦! | 初三 | 初三免費課程推薦! |
更多初中、高中輔導課程推薦,點擊進入>> |
科目:初中英語 來源:2012-2013学年福建莆田仙游郊尾、枫江、蔡襄教研区初二期中英語卷(带解析) 題型:單選題
—Do you have ____ flu?
—No, but I have ____ sore eyes.
A.the; the B.the; / C.a; the
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源:2011-2012学年江西省贵溪市实验中学初二第一次月考英語试卷 題型:閱讀理解
Mary had some troubles, so she went to see the doctor. He was a new doctor, and did not know her. So he first asked her some questions. One of the questions was, “What is your age?”
“Well...” Mary answered, “I don't quite remember, doctor, but I will try to think.” She thought for a while and then said, “Yes, I remember now, doctor. When I married, I was twenty-two years old, and my husband was thirty then. Now he is sixty, I know, and that is twice thirty. And so I am twice twenty-two. That is forty-four, isn't it?”
【小题1】Mary went to see the doctor because ________ .
A.she had a headache | B.she had a fever |
C.she had caught a cold | D.she wasn’t feeling well |
A.asked her some questions | B.examined her carefully |
C.gave her some medicine | D.asked her to have a rest |
A.You are no more than forty, are you? |
B.Do you have a fever? |
C.What is your age? |
D.Have you had any medicine? |
A.answered the doctor's questioned at once |
B.answered the question after thinking for a while |
C.just kept silent |
D.refused to tell her age |
A.forty-four | B.forty-five | C.fifty | D.fifty-two |
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源:2012届湖南省永州市初中校长常务理事单位初三联考(二)英語试卷(带解析) 題型:閱讀理解
閱讀短文,根據意思,從各題所給的A、B和C三個選項中選出最佳答案。
One midnight(午夜), a little girl woke up (醒来)to pass water. She by herself got up and down her bed, walked to the bedroom door and opened it. She looked outside and walked back, for it was so dark in the hall that she feared(害怕).
Her mother said, “Don’t be afraid, honey. Take courage(勇敢些)!”
“What’s courage(勇气)?” she asked, running to her mother’s bed.
“Courage is the brave(勇敢的) breath(呼吸),” her mother answered.
“Mum, do you have courage?”
“Certainly.”
The girl held out(伸出) her little hands, saying, “Mum, blow(吹) some of your breath of courage to me.”
After her mother blew out two mouthfuls(口) of breath into her little cold hands, the little girl clenched her fists(握拳) nervously(紧张地), afraid that the “breath of courage” would run away(跑掉). Then with her fists clenched, she walked out of the bedroom towards the bathroom with nothing to fear.
Her mother said to herself, “It will be nice if someone can blow some kinds of ‘breath’ to me. Then I can hold it in my hands too when I feel terrified or lost.”
In fact, mostly, what we are terrified of is nothing but the fear in our mind(心). Who we should defeat(战胜) is nobody but ourselves.
【小题1】The girl walked back because __________.
A. the bathroom was too far away
B. her mother wouldn’t go with her
C. she was too afraid of the dark
【小题2】We learn from the reading that ___________.
A. the girl went to the bathroom by herself
B. the girl pretended to be terrified of nothing
C. the girl’s mother was able to blow brave breath
【小题3】To stop “mother’s breath” from running away, the girl __________.
A. held out her little hands
B. clenched her fists
C. talk to her mother
【小题4】The writer mainly wants to tell us that ________.
A. adults are always brave enough
B. children learn to be brave quickly
C. the fear in one’s mind is the real problem
【小题5】Which is the best title of the passage?
A. The Fearless Mother
B. One Lonely Girl
C. The Breath of Courage
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源:2015届浙江杭州余杭区星桥中学初一下期期中考试英語卷(解析版) 題型:單詞拼寫
單詞拼寫:(10分)
1.There are four q________ in an hour.
2.What r______ do you have at your school?
3.Go to w_____ your dirty hands.
4.Thank you for t_______ me an interesting story.
5.I usually go s________in the river.
6.Now animals are in great d________.
7.Your father is sleeping.Please be q______.
8.My brother always t_______ a shower at 7:00.
9.Good l______ to you.
10.Look, Steve is f_______ with Tom.We must stop them.
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源:2014届山东省滨州市滨城区初一第一学期期中考试英語试卷 題型:補充句子
1M: Hello, Tim.How are you?
T: 36 What about you, Mary?
M: I’m OK, thanks.Do you like some tea?
T: 37 Do you have any orange juice(果汁)?
M: Of course.38
T: Thanks very much.Is this the photo of your family?
M: 39
T: And is the boy with a basketball your brother?
M: 40
A.Let me get you some orange juice. B.I’m fine, thank you. C.Yes, he likes basketball very much. D.No, thanks. E.Yes, it is. |
查看答案和解析>>